aalberts city background

Aalberts


Na een relatie van meer dan 10 jaar is er afgelopen jaar, in co-creatie met de marketingteams van Aalberts, gewerkt aan een totaal nieuw digitaal platform. De reden? Aalberts voelde de behoefte om het complexe verhaal van de baanbrekende technologieën die zij leveren, voor eens en altijd te vertalen naar een overzichtelijk en doortastend online platform. Een platform waarin zowel klanten, personeel als investeerders zich in konden vinden.

browser overlay image screen-desktop@3x.webp hero-image-2.webp
dia-logo@3x.webp

Wat was het doel?

Voor Aalberts mochten wij een complex verhaal vertalen naar een digitale vorm waarmee grote investeringsmaatschappijen, die waarde hechten aan duurzaamheid, zich identificeren. Naast het bouwen van een sterk communicatief online medium, was de grootste uitdaging de manier waarop wij het verhaal van Aalberts konden vertellen. De technologieën en werknemers die constant hun grenzen weten te verleggen spelen daarin een essentiële rol. Met een duidelijke boodschap zou het digitale platform vormgegeven worden om een sublieme gebruikerservaring te bieden. Daarbij zorgt deze boodschap voor het aantrekken van de juiste investeerders en high-potential professionals.

We wilden de site tot in de kern strippen en iets bouwen waarmee we erkend zouden worden in de markt.

Onze aanpak

Voor deze opdracht wilden wij terug naar de kern, namelijk het bestaansrecht van Aalberts. Van daaruit vormden wij vier overzichtelijke pijlers:

  1. Eco-friendly buildings;
  2. Industrial niches;
  3. Sustainable transportation;
  4. Semicon efficiency.

Deze vier pijlers hebben wij geïntegreerd in de wereld van Aalberts: een 3D-stad waarin elk aspect van het bedrijf zichtbaar. Ieder aspect staat symbool voor alle activiteiten ten behoeve van een schone wereld. Deze stad werd de lens van een geheel nieuw platform.

 

 

Het resultaat

De virtuele stad is tevens integraal onderdeel geworden van het merk Aalberts en is in verschillende communicatiemiddelen verwerkt. Maar belangrijker, de kern, de pijlers en de virtuele stad hebben de basis gelegd voor een simpel doch doortastend verhaal over de bijdrage van Aalberts aan een schone wereld met mission-critical technologies én daarbij de architectuur bepaald voor een vernieuwd platform.

De 3D clay-stijl is ook doorgevoerd in 3D modellen van ‘hero’ producten. De koppeling met de overkoepelende virtuele stad zorgt voor een duidelijke lijn in het vertellen van het ‘waarom’, het ‘hoe’ en het ‘wat’.

Om er zeker van te zijn dat wij iedere gebruiker met zo min mogelijk ruis een totaalbeeld geven van Aalberts is er gewerkt aan een datamodel dat de integratie van dynamische relevante informatie mogelijk maakt. Zo is een newsroom verwerkt in het gehele platform en wordt er alleen informatie weergegeven op plekken waar deze relevant is voor de gebruiker. Zo kan de bezoeker én verdwalen in de wereld van Aalberts én effectief de organisatie doorgronden.

…en een geweldig proces

Wij zijn trots dat we dankzij co-creatie processen met de klant erin zijn geslaagd om één van de meest complexe bedrijven van Nederland te vertalen naar een digitale weergave die modern en duidelijk is. Daarbij heeft deze oplossing hét fundament gelegd voor een nieuwe communicatievorm in een traditionele industriële wereld, waarbij duurzaamheid een belangrijk thema werd dat zowel impliciet als expliciet op de voorgrond heeft mogen treden.

Aalberts is een fantastische organisatie en ergens ook Nederlands’ trots. Wij werken met enorm veel plezier om die trots ook in het online speelveld neer te zetten.
avatar image
Constantijn de Iongh

Client Services