Aalberts Industries


hero image

Dutch Interactive Awards Nominatie
In combinatie met de 3D-wereld die specifiek voor het platform is ontwikkeld, zijn we er in geslaagd om een complex verhaal terug te brengen naar de essentie. En dat met moderne middelen te vertellen. Het totaalpakket is bekroond met een Dutch Interactive Award.

Aalberts Industries

Dé beursgenoteerde onderneming in technologie en ergens ook Nederlands’ innovatie trots. Nee, dit is geen standaard Nederlands B2B-bedrijf. Met zijn gloednieuwe technologieën is zij een innovator in diverse industrieën overal ter wereld. Aalberts Industries verrijkt ons dagelijks leven met baanbrekende en kritieke technologie. Denk aan efficiënt geproduceerde chips, beter presterende voertuigen, milieuvriendelijke gebouwen en hightech materialen. Met zijn bedrijfskritische technologieën realiseren ze vooruitgang op menselijk-, milieu- en financieel vlak. En samen met de ruim 14.000 medewerkers zetten zij zich dagelijks in om vooruitgang te boeken voor mens, milieu en economie.

 

Wat was het doel?

Voor Aalberts mochten wij een complex verhaal vertalen naar een digitale vorm waarmee grote investeringsmaatschappijen, die waarde hechten aan duurzaamheid, zich identificeren. Naast het bouwen van een sterk communicatief online medium, was de grootste uitdaging de manier waarop wij het verhaal van Aalberts konden vertellen. De technologieën en werknemers die constant hun grenzen weten te verleggen spelen daarin een essentiële rol. Met een duidelijke boodschap zou het digitale platform vormgegeven worden om een sublieme gebruikerservaring te bieden. Daarbij zorgt deze boodschap voor het aantrekken van de juiste investeerders en high-potential professionals.

 

Onze aanpak

Voor deze opdracht wilden wij terug naar de kern, namelijk het bestaansrecht van Aalberts. Van daaruit vormden wij vier overzichtelijke pijlers:

 

  1. Eco-friendly buildings;
  2. Industrial niches;
  3. Sustainable transportation;
  4. Semicon efficiency.

 

Deze vier pijlers hebben wij geïntegreerd in de wereld van Aalberts: een 3D-stad waarin elk aspect van het bedrijf zichtbaar. Ieder aspect staat symbool voor alle activiteiten ten behoeve van een schone wereld. Deze stad werd de lens van een geheel nieuw platform.

 

Het resultaat

De virtuele stad is tevens integraal onderdeel geworden van het merk Aalberts en is in verschillende communicatiemiddelen verwerkt. Maar belangrijker, de kern, de pijlers en de virtuele stad hebben de basis gelegd voor een simpel doch doortastend verhaal over de bijdrage van Aalberts aan een schone wereld met mission-critical technologies én daarbij de architectuur bepaald voor een vernieuwd platform.

 

De 3D clay-stijl is ook doorgevoerd in 3D modellen van ‘hero’ producten. De koppeling met de overkoepelende virtuele stad zorgt voor een duidelijke lijn in het vertellen van het ‘waarom’, het ‘hoe’ en het ‘wat’.

 

Om er zeker van te zijn dat wij iedere gebruiker met zo min mogelijk ruis een totaalbeeld geven van Aalberts is er gewerkt aan een datamodel dat de integratie van dynamische relevante informatie mogelijk maakt. Zo is een newsroom verwerkt in het gehele platform en wordt er alleen informatie weergegeven op plekken waar deze relevant is voor de gebruiker. Zo kan de bezoeker én verdwalen in de wereld van Aalberts én effectief de organisatie doorgronden.

 

…en een geweldig proces

Wij zijn trots dat we dankzij co-creatie processen met de klant erin zijn geslaagd om één van de meest complexe bedrijven van Nederland te vertalen naar een digitale weergave die modern en duidelijk is. Daarbij heeft deze oplossing hét fundament gelegd voor een nieuwe communicatievorm in een traditionele industriële wereld, waarbij duurzaamheid een belangrijk thema werd dat zowel impliciet als expliciet op de voorgrond heeft mogen treden.

 

 

 

 

 

NEXT PROJECT