Funxtion


INDUSTRY
  • Fitness
APPLIED
  • Development
  • Design
  • Strategy

FunXtion verovert in snel tempo de wereld van fitness. In slechts een paar jaar tijd zijn ze enorm gegroeid en hebben ze hun eigen ‘digitale krachtpatser’ opgebouwd. Het platform gaat veel verder dan alleen ‘simpele’ trainingen. Met hun intelligente content, revolutionaire hardware en slimme virtuele coaches maken ze fitness interactiever en leuker. Gebruikers genieten van gepersonaliseerde trainingen, waarbij ze op hun eigen niveau trainen en gemakkelijk hun voortgang bijhouden. Dankzij het platform profiteren sportliefhebbers zowel binnen als buiten de sportschool van interactieve fitness. In de sportschool gebruiken ze het FunXtion Experience Station, buiten de sportschool de app. Hierdoor hebben gebruikers hun fitnessprogramma altijd bij de hand en kunnen ze overal en altijd trainen. De toekomst van fitness is hier. Het is leuk; het is interactief; het is gedurfd: het is FunXtion.

hero image

FunXtion's uitdaging

Het landschap van de (digitale) fitnessbranche evolueert snel. Trends en nieuwe technologieën komen en gaan. Om innovatief, up-to-date én koploper in de branche te blijven, is onderhoud en optimalisatie van technologie essentieel. Daarom heeft het bedrijf ons benaderd. 

Onze expertise op het gebied van design, webplatforms en consumentenapps, evenals onze strategische mindset, wekte hun interesse. Ze zochten een bureau dat niet alleen in staat is ideeën uit te voeren, maar ook actief betrokken is bij het denkproces. Wij waren de perfecte match! 

Ze vroegen ons hun merk en al hun white label-producten helemaal opnieuw te ontwerpen. Zo gezegd, zo gedaan.

Aanpak

Het is ons gelukt om zowel de white label-app als het online coaching platform te (her)ontwikkelen. Ook vernieuwden we de website en creëerden we een robuuste back-end (API), die niet alleen voor de klant gunstig is, maar ook voor externe partijen. Content, zoals trainingsvideo’s, kan nu namelijk eenvoudig worden gekocht. 

Daarnaast hebben we een huisstijl geïmplementeerd en enkele platformfuncties geoptimaliseerd. De herontwikkeling van de platformen was nodig om innovatief te blijven en te voldoen aan de wensen van gebruikers en klanten. 

Het resultaat

De samenwerking tussen FunXtion en PXL.Widgets resulteerde in de groei van beide partijen. Met onze flexibele instelling probeerden we aan alle wensen te voldoen. Voor elk probleem zochten we naar de juiste oplossing. Duidelijke communicatie was key in deze succesvolle samenwerking. 

We hebben de digitale producten op een solide basis gebouwd, waardoor de platforms ook in de toekomst ruimte hebben om te blijven evolueren. Ze kunnen eenvoudig worden uitgebreid en gewijzigd. De platforms zijn helemaal klaar voor de toekomst van digitale fitness! Bovendien hebben we conversies via de website gemakkelijker gemaakt voor klanten.

We hebben zo goed mogelijk aan de behoeften van de gebruikers en klanten voldaan. Nu maken zowel fitnessleden als -clubs met veel plezier gebruik van de app en platforms van FunXtion!

PREVIOUS PROJECT

Aalberts Integrated Piping Systems

NEXT PROJECT