McDonald's


APPLIED
  • Development
  • Design

McDonald’s traint personeel en managers met behulp van een SOC- en MOC-test. Voor elk station, zoals ‘het hamburgerstation’, beantwoordt de medewerker of de manager een aantal vragen. Is de score onvoldoende? Dan is duidelijk waar nog aan gewerkt moet worden om het functioneren van de medewerker te verbeteren.

hero image

McDonald’s uitdaging

De SOC’s en MOC’s werden voorheen nog op papier afgenomen. Hierdoor was deze klus erg tijdrovend en hadden managers geen duidelijk overzicht van de resultaten. McDonald’s klopte dan ook bij ons aan met de vraag of wij deze testen konden digitaliseren. En daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!

Aanpak

Wij hebben het afnemen van de SOC’s en MOC’s gedigitaliseerd én geoptimaliseerd. Ons team ontwikkelde een app waarin de trainingen (SOC’s voor personeel en MOC’s voor managers), gedigitaliseerd zijn. Per station doorloopt de deelnemer een aantal stappen. Handmatig invoeren is verleden tijd! Na de SOC of MOC ontvangt zowel de afnemer als de getoetste de scores via de mail. Hierbij zien zij gelijk wat de verbeterpunten zijn naar aanleiding van de test. 

Ook ziet McDonald’s voortaan in het dashboard in één oogopslag wat de scores van de medewerkers zijn. Is de score onvoldoende? Dan krijgt de manager een seintje dat diegene extra getraind moet worden. 

De app traint werknemers op efficiënte en gebruiksvriendelijke wijze en benut de capaciteit van crewtrainers maximaal. Ook kunnen managers gemakkelijk en snel schakelen tussen diverse filialen in het dashboard. 

Het resultaat

PXL.Widgets heeft ervoor gezorgd dat McDonald’s afscheid kan nemen van onnodig papierwerk. De nieuwe app bespaart managers én medewerkers een hoop tijd met het invullen van de test. Bovendien staan dankzij de SOC- en MOC-app alle resultaten nu overzichtelijk in een dashboard, in plaats van in talloze dossiermappen. 

McDonald’s is erg blij met het eindresultaat, net als wij!

PREVIOUS PROJECT

Unit Victor

NEXT PROJECT