Unit Victor


Unit Victor is een stichting voor en door veteranen. Zij wilden een platform oprichten, waardoor de veteraan die het nodig heeft weer vanuit zijn kracht kan deelnemen aan de maatschappij. Ook streven zij ernaar veteranen bewust te maken van de risico’s die schuilen achter de stressvolle situaties die ze hebben meegemaakt, en ze helpen om daar op een gezonde manier mee om te gaan.

hero image

Unit Victor’s uitdaging

De stichting Unit Victor was op zoek naar een manier om veteranen die het nodig hebben, eerder hulp te bieden. Onderzoek toont namelijk aan dat veteranen die mentale klachten ontwikkelen, een zorguitstel van zo’n acht tot tien jaar hebben. De stichting had behoefte aan een app, waarmee via telefoondata preventief gesignaleerd kan worden wanneer er bij een veteraan veranderingen in de gemoedsstand plaatsvinden. Hierdoor kan hij of zij op tijd hulp krijgen.

Aanpak

Om veteranen een hart onder de riem te steken, ontwikkelde stichting Unit Victor in samenwerking met PXL.Widgets de app Unit Victor. Dit is een gratis app, speciaal voor veteranen. Met deze app kunnen veteranen contact houden met de kameraden waarmee ze gediend hebben en oud-collega’s terugvinden. Daarbij toont de app relevante nieuwsitems, evenementen en informatie uit de veteranenwereld. 

Ook kunnen veteranen met deze app bijhouden hoeveel ze bewegen en hoe vaak ze hun telefoon gebruiken. Hierdoor kan vroegtijdig worden gesignaleerd of er veranderingen plaatsvinden in de gewoonten van de veteranen.

Het resultaat

Unit Victor: “Veteranen verdienen een leven vol mogelijkheden. Daar draagt de app aan bij. De app biedt een beveiligde online ontmoetingsplek speciaal voor veteranen met relevante informatie, nieuws en evenementen. Als het mentaal niet goed met je gaat, vind je in de app je oud-collega’s bij wie je aan één woord genoeg hebt en kun je direct contact opnemen met instanties en nuldelijnswerkers.”

“De veelzijdigheid is enorm, en we zijn trots op wat we met de samenwerking met PXL.Widgets hebben behaald! Over een aantal jaar hopen we mentale klachten bij veteranen vroegtijdig te kunnen signaleren en hiermee het ziekteverloop te beperken.”

PREVIOUS PROJECT

Aalberts

NEXT PROJECT