Aalberts Integrated Piping Systems


INDUSTRY
  • Branche Bouw, installatie en infrastructuur
APPLIED
  • Development
  • Design
  • Koppelingen met derde partijen

Aalberts Integrated Piping Systems levert producten voor de installatiebranche. Als onderdeel van Aalberts Integrated Piping Systems bieden zij op mondiaal niveau een breed aanbod leidingsystemen en appendages. Met meer dan 85 jaar ervaring en 300 medewerkers zijn zij internationaal voor veel installatiebedrijven een betrouwbare partner geworden. En om dat te kunnen blijven én uitbouwen, zochten ze onze ondersteuning.

hero image

Aalberts Integrated Piping Systems' uitdaging

De wens van Aalberts Integrated Piping Systems was om een platform neer te zetten dat enerzijds de multinational bouwbedrijven moest inspireren met oplossingen, en anderzijds de daadwerkelijke eindgebruiker, de installateur, moest voorzien van productspecifieke informatie. 

Daarbij waren er meerdere grote uitdagingen: 

  1. Het platform moest in meerdere landen uit te rollen zijn 
  2. De complexe koppeling tussen het platform en de PIM-database moest tot stand worden gebracht
  3. De overvloed aan informatie van het productassortiment moest op een logische en overzichtelijke manier getoond worden 

Aanpak

Om de eerste uitdaging te tackelen, bouwden we de website in het toegankelijke WordPress CMS. Daaraan voegden we een modulair blokkensysteem en de corporate identity toe, zodat ieder land de mogelijkheid heeft eigen pagina’s en content aan te maken. Door die methode blijven alle verschillende websites binnen de kaders van de eigen huisstijl. 

De koppeling tussen het platform en de PIM-database is door middel van een Compano-implementatie gerealiseerd. De uitdaging met de extensieve hoeveelheid informatie hebben we aangepakt met een Algolia (elastic search) implementatie voor razendsnelle zoekresultaten.

Het resultaat

Aalberts Integrated Piping Systems beschikt nu over een marketing en productgerichte website. Door de juiste techniek te combineren met een helder design, hebben we een website kunnen maken die zowel de grote bouwbedrijven aanspreekt, als ook de kleinere installateur. 

Inspirerend en productspecifiek zijn de kernwoorden die hier de boventoon voeren. Met prachtig visueel vormgegeven cases kan de website multinational bouwbedrijven blijvend inspireren. De installateurs worden op hun beurt geholpen met een overzichtelijke productcatalogus, waarin alle benodigde informatie voorhanden is. En dat in heel veel verschillende landen.

PREVIOUS PROJECT

McDonald's

NEXT PROJECT