Vue Cinemas


Op 14 februari 2016 werd het bekende bioscoopmerk JT Bioscopen omgedoopt tot Vue Cinemas. Vue Cinemas, dochterbedrijf van Vue International, is één van de twee grootste bioscoopgroepen van Nederland. In 2003 werd Vue opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels is de bioscoopketen uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de markt op het gebied van big screen entertainment.

hero image

Vue Cinemas’ uitdaging

Dagelijks bezoeken grote aantallen filmliefhebbers de website en app van de bioscoopketen. Hierdoor kwam het bedrijf regelmatig voor grote uitdagingen te staan. Daarom had Vue behoefte aan een gebruiksvriendelijk platform, waarop bezoekers probleemloos hun weg kunnen vinden. 

Van het kopen tot je bioscoopkaartje tot het bekijken van je favoriete film: het maakt allemaal deel uit van de Vue-experience.

Aanpak

We begonnen met de online rebranding, om de naam ‘Vue Cinemas’ op de digitale kaart te zetten. Na een uitgebreide en succesvolle rebrandingcampagne, gingen we verder met de volgende doelen.

Om ervoor te zorgen dat grote aantallen bioscoopliefhebbers snel en gemakkelijk kunnen navigeren, bouwden wij een robuuste, conversiegerichte website en app. Het doel? Een platform ontwikkelen waarbij bezoekers genieten van een optimale gebruikservaring. 

Met het platform hebben bezoekers toegang tot het complete, actuele aanbod van films en speciale evenementen in alle 21 bioscopen van Vue. In enkele klikken filter je de bioscoopagenda op aanvangstijd, alfabetische volgorde of zet je films met de nieuwste releasedatum vooraan. 

Daarbij bekijken bezoekers de nieuwste trailers op de app en bewaren ze hun favorieten eenvoudig op hun eigen watchlist. In het MijnVue account vinden ze alle relevante informatie over de ticketaankopen, watchlist, waarderingen, Vue Movie Pass en hun persoonlijke nieuwsbriefvoorkeuren.

Het resultaat

Het nieuwe, gebruiksvriendelijke platform was een groot succes. Na zes maanden zagen we al de eerste verbluffende resultaten. Maar liefst 1,5 miljoen bioscoopliefhebbers maakten gebruik van het platform en de app was al 750.000 keer gedownload. Daarbij zagen we een enorme stijging in de online kaartverkoop: de omzet van Vue Cinemas steeg het eerste halfjaar met 6,3%. 

Wij zijn erg trots op deze resultaten, maar we zijn nog niet klaar. We hebben nog veel meer plannen in het verschiet!

PREVIOUS PROJECT

Basiclabel